Авторская колонка

Все предсказуемо и знакомо

События в Казахстане еще больше ...

Наталья Гулевская

Постсоветский синдром

Третье десятилетие руководство России и Беларусь ...

Наталья Гулевская

Банальная зависть

Очень познавательная статья на «Эхо Москвы» ...

Наталья Гулевская

Лагерное резюме

Возможно спецслужбы еще пожалеют, что на роль ...

Наталья Гулевская

Статьи

Нина Беляева: "Я бежала из Латвии ...

Соискательница статуса беженца в Латвии Нина ...

Поменять банк, аккаунт «Google» и ...

Агнис Будда (Agnis Buda)

Михаил Жванецкий: Злу можно ...

Безграничная мудрость и порой такая щемящая ...

EU-correspondent Kysia Hekster

EU-correspondent Kysia Hekster:

Ook op de Europese top in Brussel vandaag ging het volop over Qatargate, hoewel het formeel niet op de agenda stond. De voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, komt altijd aan het begin van de top langs bij de regeringsleiders om te vertellen wat er speelt in het parlement. Die ontmoeting duurde dit keer een uur langer dan gepland. Er was ook nogal wat te bespreken.

Het omkoopschandaal breidt zich verder uit en daar zijn in Brussel natuurlijk grote zorgen over. Want de corruptie in het Europees Parlement straalt ook af op andere Europese instellingen zoals de Europese Commissie en de regeringsleiders, zei de Belgische premier De Croo bijvoorbeeld. Hij noemde het "zeer schadelijk voor het vertrouwen in de Europese instellingen." Premier Rutte prees vanmorgen de aanpak van de Belgische justitie en vond het juist vooral een zaak van het Europees Parlement.

De voorzitter van het parlement heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om corruptie tegen te gaan: "Ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het parlement niet te koop is", zei ze na haar bijeenkomst met de regeringsleiders.

Eva Kaili zit sinds vrijdag in een Belgische gevangenis. Ze is de hoofdverdachte in het corruptieschandaal; ze zou zijn omgekocht door Qatar en Marokko, die via haar het parlement wilden beïnvloeden. In het onderzoek werden afgelopen weekend honderdduizenden euro's gevonden.

------------------

В Европейском союзе разразился один из крупнейших коррупционных скандалов в его истории. 

Задержание Евы Кайли произошло в рамках расследования возможной коррупции со стороны Катара и Марокко, у которых была цель - через нее влиять на Парламент.

Помимо Евы Кайли были задержаны ее партнер, работающий в Европарламенте, а также итальянский политик, представитель профсоюзного объединения и сотрудник неправительственной организации. Полиция в ходе обыска изъяла компьютеры, мобильные телефоны и сотни тысяч евро.

Топ видео

Blinibioscoop